Kosmetyki dla dziecka · Kosmetyki dla mamy

Olej z pestek winogron w naszej codziennej pielęgnacji.

Chciałbym dziś przedstawić olej, który na dobre zagościł w naszym domu i codziennej pielęgnacji.

Czytaj dalej „Olej z pestek winogron w naszej codziennej pielęgnacji.”

Reklamy
Kosmetyki dla dziecka · Kosmetyki dla mamy

Hemp oil, czyli olej konopny i jego zastosowanie.

Olej konopny używany w kosmetyce nie pochodzi z konopi indyjskich (mających właściwości narkotyczne), lecz z ich siostrzanej odmiany, konopi siewnych (Cannabic sativa L). Najcenniejszy jest ten tłoczony na zimno (w temperaturze do 40 st C) i nie rafinowany. Ma żółto-zielony kolor. Jego nazwa wg INCI to Cannabis sativa (Hemp) Seed Oil.

Czytaj dalej „Hemp oil, czyli olej konopny i jego zastosowanie.”